50 Sports Trivia Questions (Medium/Hard Difficulty)

September 3, 2024
Team Building

You found our list of 50 Sports-themed trivia questions & answers.

‍

Looking to host your next epic trivia night, and need a little help coming up with some questions? Well look no further! Whether it’s for your next Pub Quiz, family-fun night, teambuilding, or whatever else the occasion, we hope you’ll enjoy these trivia questions. We’ve included the answer as well as 4 possible multiple choice options for each question - so whatever format you prefer, we’ve got you covered.

‍

Oh by the way...if you're looking for more great Trivia questions that you can download, print, and use at a moment's notice - be sure to check out our epic Trivia Bundle on Etsy! It's all the trivia you'll ever need!

‍

‍

Sports Trivia Questions

‍

‍

1. What NFL team was the first ever to finish a season with a record of 0-16 in 2008?

Answer: Detroit Lions

a) Cleveland Browns

b) Detroit Lions

c) New York Jets

d) Cincinnati Bengals

‍

2. Which team made the biggest playoff comeback in NFL history by defeating the Houston Oilers in 1993?

Answer: Buffalo Bills

a) New England Patriots

b) San Francisco 49ers

c) Kansas City Chiefs

d) Buffalo Bills

‍

3. Who holds the record for the most career sacks (200) in the NFL?

Answer: Bruce Smith

a) Kevin Greene

b) Reggie White

c) Lawrence Taylor

d) Bruce Smith

‍

4. Who was the first player in NFL history to rush for over 2,000 yards in a single season?

Answer: O.J. Simpson

a) Walter Payton

b) Barry Sanders

c) Eric Dickerson

d) O.J. Simpson

‍

5. Who was the first tight end to be inducted into the Pro Football Hall of Fame?

Answer: Mike Ditka

a) Ozzie Newsome

b) Mike Ditka

c) John Mackey

d) Tony Gonzalez

‍

6. Which MLB manager's 132nd career game ejection broke the previous record in 2007?

Answer: Bobby Cox

a) Tommy Lasorda

b) Tony La Russa

c) Lou Piniella

d) Bobby Cox

‍

7. Which Neil Diamond song is played in the eighth inning of every Boston Red Sox game at Fenway Park?

Answer: "Sweet Caroline"

a) "America"

b) "Cracklin' Rosie"

c) "Sweet Caroline"

d) "Song Sung Blue"

‍

8. Which MLB player holds the record for the most RBIs in a single season?

Answer: Hack Wilson (191 in 1930)

a) Hack Wilson

b) Hank Aaron

c) Lou Gehrig

d) Babe Ruth

‍

9. Who is the only MLB player to hit two grand slams in a single inning?

Answer: Fernando Tatis

a) Fernando Tatis

b) Alex Rodriguez

c) Albert Belle

d) Albert Pujols

‍

10. Which MLB player holds the record for the most career triples?

Answer: Sam Crawford

a) Honus Wagner

b) Ty Cobb

c) Lou Brock

d) Sam Crawford

‍

11. In 2013, which team did LeBron James captain to an NBA Championship?

Answer: Miami Heat

a) Cleveland Cavaliers

b) Miami Heat

c) Los Angeles Lakers

d) Chicago Bulls

‍

12. In the NBA, how many players can a team have on their roster (excluding players on a two-way contract) during the regular season?

Answer: 15

a) 10

b) 12

c) 15

d) 18

‍

13. Which NBA player holds the record for the most rebounds in a single game, with 55 rebounds?

Answer: Wilt Chamberlain

a) Wilt Chamberlain

b) Bill Russell

c) Kareem Abdul-Jabbar

d) Shaquille O'Neal

‍

14. Who was the first European-born player to win the NBA MVP award?

Answer: Dirk Nowitzki

a) Dirk Nowitzki

b) Pau Gasol

c) Tony Parker

d) Arvydas Sabonis

‍

15. Which coach has the most wins in NBA history?

Answer: Gregg Popovich

a) Gregg Popovich

b) Phil Jackson

c) Don Nelson

d) Pat Riley

‍

16. Who was the first WNBA player to win both the MVP and Rookie of the Year in the same season?

Answer: Candace Parker

a) Lisa Leslie

b) Candace Parker

c) Diana Taurasi

d) Maya Moore

‍

17. How old was Mike Tyson when he became the youngest man ever to win a heavyweight boxing title?

Answer: 20

a) 16

b) 18

c) 20

d) 22

‍

18. What boxer's five sons all have the same first name as he does?

Answer: George Foreman

a) Muhammad Ali

b) Mike Tyson

c) George Foreman

d) Joe Frazier

‍

19. Who was the first boxer to win world championships in five different weight classes?

Answer: Thomas Hearns

a) Sugar Ray Leonard

b) Muhammad Ali

c) Thomas Hearns

d) Roberto Durán

‍

20. What was the professional nickname of the Filipino boxer, Manny Pacquiao, who became the first eight-division world champion?

Answer: Pacman

a) Pacman

b) Destroyer

c) The Filipino Flash

d) Hitman

‍

21. In cycling, what does BMX stand for?

Answer: Bicycle Motocross

a) Bipedal Motorcross

b) Bicycle Motorcross

c) Bicycle Motocross

d) Biking Motorsport

‍

22. What does the 'A' in BASE jumping stand for?

Answer: Antenna

a) Antenna

b) Arch

c) Altitude

d) Ascent

‍

23. Which BMX rider became the first to land a double backflip in competition at the X Games in 2006?

Answer: Travis Pastrana

a) Travis Pastrana

b) Dave Mirra

c) Mat Hoffman

d) Ryan Nyquist

‍

24. Which country won the first FIFA World Cup in 1930?

Answer: Uruguay

a) Brazil

b) Italy

c) Argentina

d) Uruguay

‍

25. Which player scored the fastest goal in World Cup history, just 11 seconds into the match against Ghana in 2006?

Answer: Hakan Sukur

a) Hakan Sukur

b) Thierry Henry

c) Cristiano Ronaldo

d) Miroslav Klose

‍

26. Which African nation reached the quarter-finals of the FIFA World Cup in 1990?

Answer: Cameroon

a) Cameroon

b) Ghana

c) Nigeria

d) Senegal

‍

27. What is the name of the competition that is considered the top club competition in South American football?

Answer: Copa Libertadores

a) Copa Sudamericana

b) Copa del Rey

c) Recopa Sudamericana

d) Copa Libertadores

‍

28. What is the name of the stadium where FC Barcelona plays its home matches?

Answer: Camp Nou

a) Santiago Bernabeu

b) Camp Nou

c) Old Trafford

d) Allianz Arena

‍

29. What bizarre item do Detroit Red Wings fans throw on the ice for good luck?

Answer: Octopus

a) Fish

b) Octopus

c) Squid

d) Rubber Chicken

‍

30. Who is the all-time leader in career points scored in the NHL?

Answer: Wayne Gretzky

a) Gordie Howe

b) Mark Messier

c) Jaromir Jagr

d) Wayne Gretzky

‍

31. Which goaltender holds the record for the most career shutouts in the NHL?

Answer: Martin Brodeur

a) Patrick Roy

b) Dominik Hasek

c) Martin Brodeur

d) Ed Belfour

‍

32. What is the term for an achievement in hockey that involves a player recording a goal, an assist, and a fight in the same game?

Answer: Gordie Howe Hat Trick

a) Power Play Hat Trick

b) Bob Probert Hat Trick

c) Bobby Orr Hat Trick

d) Gordie Howe Hat Trick

‍

33. Who was the first player to break the 100-point mark in an NHL season?

Answer: Phil Esposito

a) Wayne Gretzky

b) Phil Esposito

c) Bobby Orr

d) Mario Lemieux

‍

34. What annual, 200-lap stock car race is NASCAR's biggest event?

Answer: Daytona 500

a) Indianapolis 500

b) Coca-Cola 600

c) Daytona 500

d) Southern 500

‍

35. What is the name of the off-road race that crosses the Sahara Desert annually?

Answer: Dakar Rally

a) Baja 1000

b) Pan-Africa Rally

c) Rallye Sahara

d) Dakar Rally

‍

36. Which driver holds the record for the most wins in the history of the Monaco Grand Prix?

Answer: Ayrton Senna

a) Ayrton Senna

b) Michael Schumacher

c) Lewis Hamilton

d) Jackie Stewart

‍

37. What is the name of the famous race track located in Germany, known for its long straights and challenging corners?

Answer: Nurburgring

a) Hockenheimring

b) Sachsenring

c) Nurburgring

d) Oschersleben

‍

38. How many minutes are in each quarter of an Olympic men’s basketball game?

Answer: 10

a) 8

b) 10

c) 12

d) 15

‍

39. What are the three phases in the equestrian sport of Eventing?

Answer: Dressage, Cross-Country, Show Jumping

a) Dressage, Cross-Country, Show Jumping

b) Vaulting, Cross-Country, Endurance

c) Dressage, Show Jumping, Polo

d) Cross-Country, Steeplechase, Show Jumping

‍

40. What is a full point called in a judo match?

Answer: Ippon

a) Waza-ari

b) Ippon

c) Yuko

d) Koka

‍

41. What was Usain Bolt's record time for the 100-meter sprint, which he set in 2009?

Answer: 9.58 seconds

a) 9.58 seconds

b) 9.65 seconds

c) 9.72 seconds

d) 9.81 seconds

‍

42. What is the maximum number of clubs you are allowed to carry with you in a round of golf?

Answer: 14

a) 12

b) 13

c) 14

d) 15

‍

43. In tennis, tie-breakers are played at what score in a set?

Answer: 6 - 6

a) 5 - 5

b) 6 - 6

c) 7 - 7

d) 8 - 8

‍

44. What tennis player married fellow former number one tennis star Steffi Graf?

Answer: Andre Agassi

a) Andre Agassi

b) Pete Sampras

c) Roger Federer

d) Andy Roddick

‍

45. Who beat Pete Sampras's world record for most Grand Slam singles titles?

Answer: Roger Federer

a) Rafael Nadal

b) Novak Djokovic

c) Roger Federer

d) Andy Murray

‍

46. Who was the youngest female player to win a Grand Slam singles title in the Open Era?

Answer: Martina Hingis

a) Monica Seles

b) Serena Williams

c) Maria Sharapova

d) Martina Hingis

‍

47. How many competitors are in a sled in the women's bobsled event?

Answer: Two

a) Two

b) Three

c) Four

d) Six

‍

48. Which city hosted the 2010 Olympic Winter Games?

Answer: Vancouver

a) Turin

b) Vancouver

c) Sochi

d) Salt Lake City

‍

49. In which Winter Olympics did the "Miracle on Ice" occur, where the U.S. hockey team defeated the Soviet Union?

Answer: 1980 Lake Placid

a) 1980 Lake Placid

b) 1984 Sarajevo

c) 1988 Calgary

d) 1992 Albertville

‍

50. What is the length of the standard distance for the men’s biathlon sprint event at the Winter Olympics?

Answer: 10 km

a) 5 km

b) 10 km

c) 15 km

d) 20 km

‍

‍

Love it and want more trivia? Click on the image below to host a Trivia Party you'll never forget!

‍

‍

Related Blogs