Bible Trivia Questions

December 13, 2024
Team Building

You found our list of Bible-themed trivia questions & answers.

‍

Looking to host your next epic trivia night, and need a little help coming up with some questions? Well look no further! Whether it’s for your next Church night, family-fun night, teambuilding party, or whatever else the occasion, we hope you’ll enjoy these trivia questions. We’ve included the answer as well as 4 possible multiple choice options for each question - so whatever format you prefer, we’ve got you covered.

‍

Oh by the way...if you're looking for more great Trivia questions that you can download, print, and use at a moment's notice - be sure to check out our epic Trivia Bundle on Etsy (click here for the link)! It's all the trivia you'll ever need!

‍

‍

Bible Trivia Questions

‍

‍

‍

1. What is the second book of the Bible?

Answer: Exodus

a) Exodus

b) Genesis

c) Leviticus

d) Numbers

‍

2. What was Noah's age when the Great Flood came to Earth?

Answer: 600 years old

a) 500 years old

b) 550 years old

c) 600 years old

d) 650 years old

‍

3. What animal spoke to Balaam after he struck it three times for refusing to move in the Old Testament?

Answer: Donkey

a) Horse

b) Donkey

c) Camel

d) Sheep

‍

4. How many days did Jonah spend inside the great fish after being swallowed for disobeying God's command?

Answer: Three days and three nights

a) Two days and two nights

b) Three days and three nights

c) Four days and four nights

d) Five days and five nights

‍

5. What is the name of the mountain where Moses received the Ten Commandments?

Answer: Mount Sinai

a) Mount Nebo

b) Mount Ararat

c) Mount Horeb

d) Mount Sinai

‍

6.  What type of insect did John the Baptist eat while living in the wilderness?

Answer: Locusts

a) Grasshoppers

b) Locusts

c) Ants

d) Beetles

‍

7. What was the name of Abraham's first son?

Answer: Ishmael

a) Isaac

b) Jacob

c) Ishmael

d) Esau

‍

8. Who was the leader who guided the Israelites into the Promised Land after their exodus from Egypt?

Answer: Joshua

a) Joshua

b) David

c) Moses

d) Solomon

‍

9. What was the profession of Matthew before he became a disciple?

Answer: Tax collector

a) Farmer

b) Fisherman

c) Carpenter

d) Tax collector

‍

10. Who is credited with writing the majority of the letters in the New Testament?

Answer: Paul

a) Peter

b) John

c) Paul

d) Luke

‍

11. What item does the rider of the black horse hold in the Book of Revelation, symbolizing famine?

Answer: Scales

a) Chalice

b) Sickle

c) Chain

d) Scales

‍

12. What did Lot's wife turn into after looking back at the destruction of Sodom and Gomorrah?

Answer: Pillar of salt

a) Stone

b) Pillar of salt

c) Tree

d) Mountain

‍

13. In which book of the Bible can you find the shortest verse, "Jesus wept"?

Answer: John

a) Matthew

b) Mark

c) Luke

d) John

‍

14. Who was the first murderer in the Bible?

Answer: Cain

a) Cain

b) Abel

c) Noah

d) Saul

‍

15. What river did John the Baptist baptize people in?

Answer: Jordan

a) Nile

b) Tigris

c) Euphrates

d) Jordan

‍

16. What was the name of Moses' brother, who served as his spokesperson and helped lead the Israelites out of Egypt?

Answer: Aaron

a) Joshua

b) Caleb

c) Aaron

d) Levi

‍

17. How many plagues did God send upon Egypt?

Answer: Ten

a) Seven

b) Eight

c) Ten

d) Twelve

‍

18. Who interpreted Pharaoh's dreams in Egypt, predicting seven years of abundance followed by seven years of famine?

Answer: Joseph

a) Joseph

b) Daniel

c) Moses

d) Aaron

‍

19. What type of tree did King Solomon use to build the walls and ceilings of the Temple in Jerusalem?

Answer: Cedar

a) Fir

b) Cedar

c) Redwood

d) Cypress

‍

20. How many pieces of silver did Judas Iscariot receive for betraying Jesus?

Answer: Thirty

a) Thirty

b) Forty

c) Fifty

d) Sixty

‍

‍

‍

Love it and want more trivia? Click on the image below to host a Trivia Party you'll never forget!

‍

‍

Related Blogs