NFL Football Trivia Questions

November 28, 2024
Team Building

You found our list of NFL-themed trivia questions & answers.

‍

Looking to host your next epic trivia night, and need a little help coming up with some questions? Well look no further! Whether it’s for your next Pub Quiz, family-fun night, Super Bowl party, or whatever else the occasion, we hope you’ll enjoy these trivia questions. We’ve included the answer as well as 4 possible multiple choice options for each question - so whatever format you prefer, we’ve got you covered.

‍

Oh by the way...if you're looking for more great Trivia questions that you can download, print, and use at a moment's notice - be sure to check out our epic Trivia Bundle on Etsy (click here for the link)! It's all the trivia you'll ever need!

‍

‍

NFL Football Trivia Questions

‍

‍

‍

1. Who holds the record for the most combined tackles in one season, with 214?

Answer: Hardy Nickerson

a) Derrick Brooks

b) Ray Lewis

c) Hardy Nickerson

d) Terry Wooden

‍

2. What NFL team was the first ever to finish a season with a record of 0-16 in 2008?

Answer: Detroit Lions

a) Cleveland Browns

b) Detroit Lions

c) New York Jets

d) Cincinnati Bengals

‍

3. Which team made the biggest playoff comeback in NFL history by defeating the Houston Oilers in 1993?

Answer: Buffalo Bills

a) New England Patriots

b) San Francisco 49ers

c) Kansas City Chiefs

d) Buffalo Bills

‍

4. Who holds the NFL record for the longest interception return for a touchdown at 108 yards?

Answer: Ed Reed

a) Ed Reed

b) Deion Sanders

c) Rod Woodson

d) Charles Woodson

‍

5. Who holds the record for the most career sacks (200) in the NFL?

Answer: Bruce Smith

a) Kevin Greene

b) Reggie White

c) Lawrence Taylor

d) Bruce Smith

‍

6. Who was the first player in NFL history to rush for over 2,000 yards in a single season?

Answer: O.J. Simpson

a) Walter Payton

b) Barry Sanders

c) Eric Dickerson

d) O.J. Simpson

‍

7. Who was the first tight end to be inducted into the Pro Football Hall of Fame?

Answer: Mike Ditka

a) Ozzie Newsome

b) Mike Ditka

c) John Mackey

d) Tony Gonzalez

‍

8. Who was the first NFL player to record a 100+ yard interception return in a playoff game?

Answer: James Harrison

a) Ed Reed

b) Troy Polamalu

c) James Harrison

d) Deion Sanders

‍

9. What quarterback holds the record for the most passing yards (505) in a single Super Bowl game?

Answer: Tom Brady

a)  Peyton Manning

b) Kurt Warner

c) Joe Montana

d) Tom Brady

‍

10. Which NFL center holds the record for the most Pro Bowl selections, with 9?

Answer: Mike Webster

a) Kevin Mawae

b) Jason Kelce

c) Mike Webster

d) Olin Kreutz

‍

11. What is the name of the  NFL player who is famously known by the nickname "The Refrigerator," celebrated for his impressive size and strength on the field?

Answer: William Perry

a) John Riggins

b) William Perry

c) Jerome Bettis

d) Lawrence Taylor

‍

12. In 1971, which team played against the Kansas City Chiefs in the longest game in NFL history?

Answer: Miami Dolphins

a) Pittsburgh Steelers

b) Miami Dolphins

c) Dallas Cowboys

d) San Francisco 49ers

‍

13. Which coach has the most all-time wins in NFL history, with 347?

Answer: Don Shula

a) Don Shula

b) Bill Belichick

c) George Halas

d) Tom Landry

‍

14. In which year did Tom Brady make history by winning the NFL MVP award unanimously, becoming the first player to achieve this feat?

Answer: 2010

a) 2007

b) 2010

c) 2015

d) 2017

‍

15. What is the name of the mascot for the Denver Broncos?

Answer: Thunder

a) Blaze

b) Miles

c) Thunder

d) Bronco Bill

‍

16. Which Special Teams player has the most Pro Bowl selections of all-time, with 10?

Answer: Matthew Slater

a) Steve Tasker

b) Matthew Slater

c) Bill Bates

d) Larry Izzo

‍

17. Who was the first overall pick in the 2004 NFL Draft?

Answer: Eli Manning

a) Eli Manning

b) Ben Roethlisberger

c) Philip Rivers

d) Larry Fitzgerald

‍

18. In what year did the Miami Dolphins achieve the only perfect season in NFL history?

Answer: 1972

a) 1961

b) 1967

c) 1972

d) 1980

‍

19. Who is the only player to be named Super Bowl MVP while playing for the losing team?

Answer: Chuck Howley

a) Chuck Howley

b) Jim Brown

c) Alan Page

d) Walter Payton

‍

20. Which team did the Buffalo Bills famously defeat in the greatest comeback in NFL history, overcoming a staggering 32-point deficit during a thrilling 1993 playoff game?

Answer: Houston Oilers

a) Denver Broncos

b) Miami Dolphins

c) Pittsburgh Steelers

d) Houston Oilers

‍

21. What is the distance of the longest field goal in NFL history?

Answer: 66 yards

a) 63 yards

b) 66 yards

c) 79 yards

d) 72 yards

‍

22. As of 2024, the only four teams that have yet to make a Super Bowl appearance are the Detroit Lions, Cleveland Browns, Houston Texans, and which other team?

Answer: Jacksonville Jaguars

a) San Diego Chargers

b) Atlanta Falcons

c) Minnesota Vikings

d) Jacksonville Jaguars

‍

23. At what age did George Blanda, the oldest player in NFL history, retire from professional football?

Answer: 48

a) 45

b) 48

c) 50

d) 52

‍

24. Who was the first-ever NFL player to be drafted but chose not to play in the league?

Answer: Jay Berwanger

a) Jay Berwanger

b) Sam Bradford

c) Bill McKeever

d) John Elway

‍

25. In what year did the NFL officially adopt the two-point conversion rule, allowing teams to attempt an extra play after a touchdown for an additional two points?

Answer: 1994

a) 1986

b) 1989

c) 1994

d) 2001

‍

‍

‍

Love it and want more? Click on the image below to host a Trivia Party you'll never forget!

‍

‍

Related Blogs